De toekomst van de algemeen militair verpleegkundige

De toekomst van de algemeen militair verpleegkundige (AMV). Daarom draaide het 17 mei om tijdens de Dag van de Verpleging 2018 op de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Rond de 225 verpleegkundigen en verzorgenden in dienst bij Defensie, inclusief artsen bij operationele commando´s en Belgische collegae van de medische component bogen zich over het vraagstuk.

De toekomst van de AMV is een complex vraagstuk, waarvoor niet 1 oplossing bestaat. De inspecteur Militaire Gezondheidszorg constateerde in zijn gisteren verschenen jaarverslag nog dat er veel kennis en kunde uit de organisatie weglekt en er tekorten aan personeel ontstaan.

Veranderproces in gang

Hoe daaraan een halt is toe te roepen is een groot vraagstuk. Er is meer maatwerk op personeelsgebied nodig om AMV-personeel aan Defensie te binden en te boeien. Het veranderproces dat in gang werd gezet, is te stroperig om snel resultaten te krijgen, constateerden verschillende sprekers. Dat er problemen zijn rond de militair verpleegkundige is inmiddels tot op het hoogste niveau van de organisatie bekend en werkt er aan, geheel in lijn met de ondertitel van de dag: ‘The future starts today’. De algemeen militair verpleegkundigen hebben en hun toekomst is ook een belangrijk onderdeel van het programma MGZ 2020, waar commandeur (AR) Remco Blom, commandant van de Defensie Gezondheidszorg Organisatie, een toelichting op gaf.

De aanwezigen werden door diverse sprekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. De lezingen liepen uiteen van geneeskundige apparatuur en operationele gezondheidszorg tot het beroepsprofiel van verpleegkundigen.

Please follow and like us:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *