Eerste hulp bij Wandelletsel

Het boekje ‘Eerste hulp bij Wandelletsel’ is een gezamenlijke uitgave van het Oranje- en het Rode Kruis en is bedoeld voor cursisten die willen leren hoe ze blaren bij wandeltochten en sportevenementen moeten behandelen. De beschreven methodieken van blaarbehandeling zijn gebaseerd op ervaringen uit de praktijk van de Vierdaagse van Nijmegen en goedgekeurd dor het Medisch Comité van het Nederlandse Rode Kruis en het College van Deskundigen van het Oranje Kruis. De competenties die aan bod komen zijn het verlenen van eerste hulp aan slachtoffers met blaren ten gevolge van wrijving of druk en het geven van algemene preventieve aanbevelingen/adviezen met betrekking tot wandelen.
Wie geen toegang heeft tot het defensie intranet ‘startpagina gezondheidszorg’, waar de instructie is gepubliceerd onder het kopje civiele protocollen/handleidingen, kan de instructie via internet downloaden: https://www.hetoranjekruis.nl/fileadmin/assets-hetoranjekruis/documents/Examinering_en_certificering/Diploma_s_en_certificaten/Instructeur_Wandelletsel/Instructeurshandleiding_EH_bij_Wandelletsel.pdf

De 101e Nijmeegse Vierdaagse wordt dit jaar van 18 t/m 21 juli gelopen. De in genoemde publicatie beschreven behandelprotocollen en adviezen zullen hierbij zeker goed van pas komen.

Please follow and like us:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *