Workshop afdeling tijdens lustrumcongres V&VN een succes

Op dinsdag 8 februari organiseerde V&VN zijn eerste lustrumcongres in de Jaarbeurs in Utrecht. Een mijlpaal in de jonge maar zeer succesvolle geschiedenis van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

De dag stond in het teken van feestelijkheden en felicitaties maar ook werd er vooruitgekeken naar de toekomst en werden er nieuwe mijlpalen geslagen. Zo werd de fusie tussen het LEVV, STING en V&VN tot één grote organisatie onder de naam V&VN gevierd. Onder het toeziend oog van vele prominente gasten waaronder de voormalige minister van VWS Mw. Borst, vuurde onze voorzitter Marjan Kaljouw, samen met de huidige minister van VWS Edith Schippers, een tweetal serpentine bommen af om de fusie te bezegelen.

Het ochtend programma werd vervolgens voortgezet met een forum discussie en een optreden van de cabaretier en hardloper Dolf Janssen.


Het middagprogramma stond in het teken van een drietal workshoprondes waarbij jullie afdeling het onderwerp “in the middle of nowhere, care and cure onder primitieve omstandigheden” heeft gepresenteerd. Onder leiding van de bestuursleden Peter van Gastel, Arjan Kieboom en Rick Ravensburg ontstond er een levendige discussie samen met de 50 aanwezige deelnemers waaronder een tiental militaire collega’s.

Hoewel er een uur was uitgetrokken voor deze workshop hadden ze nog wel een uur door kunnen gaan omdat er een goede respons kwam uit de zaal, zodat de discussie ook de nodige diepgang kreeg. Al met al een geslaagde dag en een mooie gelegenheid voor “de militairen” zoals onze burgercollega’s ons noemen, om onze beroepsgroep positief op de kaart te zetten.

Rob Hoogervorst
Voorzitter V&VN MV&V